1. februar, 2021

Information

 

Kunde

Andrew Holding ApS
og
Kami Finans Aps

Størrelse & Beliggenhed

17.546 m² bolig i Kolding.

Involverede afdelinger

Udfordringen


En meget differentieret portefølje af boligejendomme, hvoraf hovedparten havde 2-3 lejemål og dermed var meget små. Porteføljen var spredt ud over Kolding, bortset fra en enkelt ejendom, der var beliggende i Haderslev.

114 af lejemålene blev lejereguleret efter reglerne om omkostningsbestemt husleje.

En stor del af ejendommene var berørt af byfornyelsesarbejder, og hele 92 af realkreditlånene var byfornyelseslån af forskellig type med dertil hørende lejerestriktioner, som skulle håndteres.

Der var ikke hidtil foretaget transaktioner af en boligportefølje i tilnærmelsesvis tilsvarende størrelse i området.

Med andre ord var det tale om en portefølje, som umiddelbart kunne være svær at gennemskue. Qua porteføljens størrelse skulle internationale og de største nationale investorer gøres interesserede i at erhverve porteføljen.


Løsning & resultat


CBRE skabte et systemisk overblik over porteføljen, de relaterede lejereguleringstyper, byfornyelseslånenes retsvirkninger m.m. Alt blev samlet i et udførligt Investment Memorandum og en tilhørende Excel pakke, der gjorde det let for investorerne af foretage sine egne videre beregninger.

CBRE kombinerede områdets royale historie med ejendommene og skabte en rød tråd, som omfattede en flot video og logoet, en kongekrone af ejendomme, som ses nedenfor. Se videoen og logoet længere nede på siden.

CBRE rådgav endvidere sælgerne om at foretage transaktionen off-market i form af en handel af de to selskaber der hver ejede 50 % af moderselskabet for ejendomsselskabet, hvilket gjorde overdragelsen af ejendommene betydelig smidigere.

Fem investorer, heraf både internationale investorer og større danske institutionelle investorer, viste hurtigt interesse for at købe. Én investor fik eksklusivitet og en handel blev indgået.

Lignende case studies

Hortus Regalis

Hortus Regalis

CBRE rådgav i forbindelse med salget af en meget differentieret portefølje af boligejendomme.
British American Tobacco (BAT)

British American Tobacco (BAT)

CBRE sikrede en lejeaftale i en historisk bygning tæt på både centrum og havnefronten. En nøglefærdig aftale i høj kvalitet, som matchede BAT’s krav
King Square

King Square

En sjælden mulighed for ejendomsudvikling i hjertet af København.