CBRE Global Investors har erhvervet logistikejendommen på vegne af en diskretionær udenlandsk investor. Ejendommen er beliggende på lejet grund med ”1st line” adgang direkte til luftfragtområdet og landingsbanerne. Ejendommen udgør et areal på 11.669 m² og vil inden for de næste 3 år blive udvidet med yderligere 3.700 m² terminal areal.

_DSC0861_web

Stor interesse for logistikejendomme i Danmark

CBRE fik til opgave at sælge ejendommen i en smal struktureret salgsproces.


"Der har været særdeles god interesse for ejendommen, da udbuddet af core logistikejendomme generelt er ret begrænset i Danmark. Selve transaktionsprocessen har dog været ret kompliceret, idet den blandt andet inkluderede en parallel forhandling af en ny grundlejekontrakt med Københavns Lufthavn, en forward commitment på en udvidelse af ejendommen samt en eskalering af Covid-19-krisen i den afgørende og sidste fase af transaktionen."
Daniel Marthendal, der er Director i Capital Markets i CBRE

WFS er den største uafhængige operatør inden for håndtering af luftfragt på verdensplan med operationer i 179 lufthavne i mere end 22 lande. WFS har ejet ejendommen siden 2006 og har løbende bygget til med blandt andet et nyt specialiseret kølelager til håndtering af pharma-produkter i september 2019.
Ejendommen udgør er en vigtig lokation i WFS internationale netværk af lufthavnsoperationer, men i de fleste andre lande ejer man ikke selv sine ejendomme. Derfor er det en naturlig beslutning at sælge ejendommen og indgå et langsigtet samarbejde med en professionel ejendomsinvestor, som har stor erfaring inden for dette felt.

Både sælger og køber er meget tilfredse med handlen og ser frem til et langvarigt samarbejde. Ud over CBRE har advokathuset Lundgrens bistået sælger med transaktionen, og Kromann Reumert har bistået køber. Køber, CBRE Global Investors, ejer i forvejen naboejendommen, som blev erhvervet i 2015, hvor FedEx er lejere. CBRE Global Investors er en af verdens største ejendomsinvestorer med USD 113 milliarder i asset under management. CBRE Global Investors har fortsat stor appetit på logistikejendomme i blandt andet Danmark. 

CBRE forventer fortsat efterspørgsel på I&L-ejendomme på trods af Covid-19

”På verdensplan har industri- og logistikejendomme (I&L) været det foretrukne ejendomssegment blandt investorer de seneste tre år. Det er en tendens, vi også har set i Danmark, og vi ser fortsat en enorm efterspørgsel særligt fra internationale investorer, selv under Covid-19 krisen. Med den meget lave tomgang inden for I&L-segmentet er det vores forventning, at det vil være blandt de segmenter, der klarer sig stærkest gennem krisen og forsat vil være et efterspurgt segment, når tingene begynder at normalisere sig igen,” afslutter Daniel Marthendal.Om CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), et Fortune 500 og S&P 500 selskab med hovedsæde i Los Angeles, er verdens største erhvervsejendomsrådgiver (baseret på omsætningen i 2018). Virksomheden har mere end 90.000 ansatte (ekskl. Affiliates) og er på verdensplan repræsenteret med mere en 480 kontorer (ekskl. Affiliates). CBRE yder professionel rådgivning inden for en bred vifte af integrerede erhvervsejendomsydelser, herunder salg, køb, udlejning, vurdering, rådgivning og administration. CBRE Danmark A/S tæller ca. 100 medarbejdere, fordelt på kontorer i henholdsvis København og Aarhus. Besøg også vores globale hjemmeside: www.cbre.com.


Modtag de nyeste Insights direkte i din indbakke

Vi sender dig en månedlig e-mail med vores nyeste indlæg inden for de kategorier du ønsker.
Tilmeld

Lignende artikler

OVERSVØMMELSER ER EN AF DE STØRSTE RISICI I NORDEN

OVERSVØMMELSER ER EN AF DE STØRSTE RISICI I NORDEN

Den måde, som byer håndterer de udfordringer, som klimaforandringerne forårsager, vil afspejles i belægningsgrad og leje, drift af ejendomme og investorernes indstilling. Og det vil også ses i ejendomsværdier og investeringsperformance.
CBRE’S AFTALE OM OPKØB AF INTEGO A/S ER GODKENDT

CBRE’S AFTALE OM OPKØB AF INTEGO A/S ER GODKENDT

Opkøbet af Intego A/S er endeligt godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og træder i kraft pr. dags dato.
CBRE INDGÅR AFTALE OM OPKØB AF INTEGO A/S

CBRE INDGÅR AFTALE OM OPKØB AF INTEGO A/S

CBRE har i dag offenliggort, at der er underskrevet en aftale med henblik på at købe Intego A/S. Aftalen skal godkendes af konkurrencemyndighederne inden den er endegyldig.