15. september, 2021


Hvordan sikrer man som arbejdsplads, at kontoret stadig har værdi når medarbejderne arbejder fra forskellige lokationer? Og hvordan sikrer man, at medarbejderne føler frihed til at arbejde fra hvor de ønsker, uden at sætte deres produktivitet og engagement over styr? Og hvad med det sociale på arbejdspladsen?
CBRE's rapport kortlægger udfordringerne ved at indrette fremtidens hybride arbejdsplads og kommer med en række konkrete anbefalinger til, hvordan virksomheder kommer i mål: hvorfra skal arbejdet udføres, hvad kræver det effektive samarbejde og hvem skal involveres. Og ikke mindst det store spørgsmål: hvordan fremmer virksomheden sine mål, medarbejdersamarbejdet og kulturen.

 

 


Nye krav til arbejdspladsen

 

At fremtidens arbejdsplads bliver mere digital er efterhånden et anerkendt faktum. Alligevel kæmper mange virksomheder med at finde sig til rette i den nye hybride virkelighed, som stiller helt andre krav til arbejdspladsen end hidtil. 

På baggrund af CBRE’s seneste survey blandt 10.000 ansatte på tværs af 18 forskellige lande har mæglervirksomheden kortlagt de primære udfordringer for virksomheder i omstillingen til moderne, hybride arbejdspladser. Samtidig har de udarbejdet en række konkrete anbefalinger til, hvordan man som virksomhed indretter sig smart post corona, både på den korte og den længere bane. 

Undersøgelsen viser blandt andet, at hele 85 procent af respondenterne foretrækker fortsat at arbejde hjemme mellem 2-3 dage om ugen. 
”Der er ingen tvivl om, at virksomheder, der har brug for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, bliver nødt til at indstille sig på at tilbyde en langt højere grad af fleksibilitet end hidtil. Men det er sværere end som så, for den hybride arbejdsplads kan let blive et sløvt kompromis mellem kontorarbejde og hjemmearbejde, der ikke rigtigt er tilfredsstillende for nogen,” siger Mikael Jahn, Senior Director og Head of A&T hos CBRE om rapporten.  

3 store udfordringer 

”En mere hybrid arbejdsform kræver en hybrid arbejdsplads. Det vil sige. en arbejdsplads, hvor det digitale er integreret i kulturen og kontorindretningen og ikke bare er lidt glimmer, man pynter med til sidst. Det skal tænkes ind fra start”, siger Mikael Jahn fra CBRE. 

Ifølge CBREs rapport kan de primære forretningsudfordringer, virksomheder oplever i omstillingen til den hybride arbejdsplads, koges ned til tre kerneudfordringer:

  • Problemer med at implementere beslutninger i virksomheden, fordi hverdagen er blevet mere uforudsigelig.
  • Udfordringer med forskelsbehandling af medarbejdere, fordi man let kan komme til at prioritere de mere ”synlige” medarbejdere, der møder ind på kontoret, over dem, der arbejder hjemmefra.
  • Udfordringer med at skabe og opretholde en god kultur på arbejdspladsen, hvilket er afgørende i forhold til både at tiltrække og fastholde medarbejdere.

 

Indret til samarbejde 


Disse udfordringer er nødvendige at imødekomme for at lykkes med at skabe en velfungerende hybrid arbejdsplads, ifølge CBRE, som i rapporten også deler en række anbefalinger til, hvordan man griber transformationen an. 

På den korte bane handler det især om at inkludere medarbejderne i designet af den nye arbejdsplads, fx gennem en survey, der afklarer ønsker og behov. 

”Og så er det vigtigt som leder at være klar i mælet omkring forventninger til medarbejderne, og hvad de kan forvente af arbejdspladsen fremover,” siger Mikael Jahn fra CBRE og fortsætter: 
”Herudover skal der selvfølgelig investeres i den rette teknologi samt i indretningen af kontoret. Vi ved, at en af de vigtigste grunde til, at medarbejdere ønsker at møde fysisk på arbejde, er behovet for at samarbejde med og være sammen med kollegaer. Derfor skal vi ikke længere indrette med enkeltmandsskrivebordene i centrum, men tænke mere over at skabe nogle gode fællesfaciliteter.” 

Læs flere gode råd til indretningen af den hybride arbejdsplads i CBRE’s rapport ”The Next Normal: A Complete Guide to How Hybrid Work is Impacting the Workplace and Transforming Commercial Real Estate”. 

læs mere eller hent den fulde rapport her

Lignende artikler

VEJEN TIL FREMTIDENS ARBEJDSPLADS POST CORONA

VEJEN TIL FREMTIDENS ARBEJDSPLADS POST CORONA

Ny rapport kortlægger udfordringerne ved at indrette fremtidens hybride arbejdsplads og kommer med en række konkrete anbefalinger til, hvordan virksomheder kommer i mål.
DANMARK, KLIMAFORANDRING OG BÆREDYGTIGT BYGGERI

DANMARK, KLIMAFORANDRING OG BÆREDYGTIGT BYGGERI

Bygge og anlæg står, ifølge World Green Building Council, for 39% af den globale CO2-udledning, hvilket har sendt ejendomsindustrien i det globale søgelys.
HØJERE FØDSELSALDER MEDVIRKER TIL LÆNGERE LEJE AF FLERFAMILIEBOLIGER

HØJERE FØDSELSALDER MEDVIRKER TIL LÆNGERE LEJE AF FLERFAMILIEBOLIGER

Alderen på danske kvinder, når de bliver gift og får børn, er støt stigende, hvilket betyder, at langt flere bor i lejebolig i længere tid.