CBRE kan spore sine rødder tilbage til firmaet Tucker, Lynch & Coldwells start i San Francisco i 1906. Op gennem 1940’erne voksede virksomheden, og blev en af de største erhvervsejendomsvirksomheder i det vestlige USA. I 1960’erne og 1970’erne promoverede virksomheden sig mere offentligt og udvidede både udvalget af ydelser og den geografiske dækning for at tilbyde alle ejendomsydelser og have en større tilstedeværelse i hele USA.

Det næste større skift fandt sted i 1989, da ansatte og andre overtog virksomhedens drift og aktiviteter og dannede CB Commercial. I det følgende årti skabte virksomheden mere vækst og rendyrkede de internationale kompetencer for at imødekomme stigende krav fra kunder. Med opkøb af førende aktører inden for investeringsrådgivning (Westmark Realty Advisors, der i 1995 blev til CBRE Global Investors), realkredit (L.J. Melody & Company i 1996) samt ejendomsadministration, facilitetsstyring, investeringsmarkeder og investeringsstyring (Koll Real Estate Services i 1997).


CBRE bliver komplet og global


I 1998 tog CB Commercial det afgørende skridt mod global ekspansion ved at indlemme REI Limited, den internationale gren af det hæderkronede firma Richard Ellis der har rødder tilbage til London i 1773. Opkøbet blev anledningen til at skifte navn til CB Richard Ellis, eller bare CBRE.

Kort efter kunne CBRE offentliggøre opkøbet af det London-baserede Hillier Parker May & Rowden, der var et af de bedste britiske virksomheder inden for tjenesteydelser i forbindelse med ejendomme. Med dette træk blev CBRE det første ejendomsfirma med en kompetencebredde til at tilbyde integrerede ejendomstjenester gennem en selvstændig virksomhed på tværs af verdens største finanscentre.


Introduktion på børsen


I 2003 købte CBRE Insignia Financial Group og blev dermed den førende inden for ejendomstjenester i New York og London. I juni året efter blev CBRE børsnoteret og kunne åbne for salg af klasse A-aktier på New Yorks børs og blev i 2006 tilføjet til Standard & Poor’s 500 indeks.

Ekspansionen stoppede ikke der. Senere i 2006 opkøbte CBRE Trammell Crow Company og skabte dermed en ejendomsvirksomhed med hidtil uset kompetencebredde og størrelse. CBRE blev især førende inden for outsourcing af tjeneste til større lejere, herunder store virksomheder, sundhedsorganisationer og institutioner i den offentlige sektor. Ifølge International Association of Outsourcing Professionals har CBRE konstant været ledende inden for ejendomsoutsourcing.


Investeringsstyring kommer til


Med opkøbet af majoriteten i det Holland-baserede ING Group, N.V. i 2011 udvidede CBRE sin portefølje af kompetencer og kunne nu tilbyde ekspertise inden for ejendomsinvestering. Virksomheden havde nu en størrelse, hvor man administrerede investeringer for omkring $ 90 mia. og pga. den nye størrelse og indflydelse skiftede navnet til CBRE Group Inc. samme år.

I 2013 udvider CBRE sine outsourcing-tjenester for lejere i Europa markant med overtagelsen af 

Norland Managed Services Ltd, der var den førende udbyder af tekniske bygningsløsninger i Storbritannien og Irland. To år efter rangerede Barron’s CBRE som nummer to inden for finansiel vækst og præstation. 500 virksomheder var med på listen.

Det er også i 2015, at CBRE køber Global Workplace Solutions (GWS) fra Johnson Controls. GWS er den førende globale leverandør af integrerede løsninger til facilitetsadministration. CBRE’s totale omsætning overstiger for første gang $ 10 mia. Året efter udnævner Forbes CBRE til USA’s 15. bedste arbejdsgiver, og Fortune følger op ved for fjerde år i træk at kåre CBRE som en af de mest beundrede virksomheder inden for ejendomssektoren.

I 2017 udnævner både Forbes og Fortune CBRE som en af USA's bedste arbejdsgivere for diversitet og integration, mens Euromoney udnævnte os som "Global Real Estate Advisor of the Year" for sjette år i træk. 

I 2018 forbedrer CBRE sin placering på Fortune 500 til nr. 207, og Fortune udnævner CBRE til en af ejendomsbranchens "Most Admired Companies" for sjette år i træk, mens The Lipsey Company rangerer CBRE som "The Top Real Estate Brand" for 17. år i træk. 2018 var også året, hvor CBRE ændrede sit symbol på New York Stock Exchange til "CBRE" 


Tidslinje for CBRE


1773
– William Ellis starter som ”opretholder og skønsmand” i London. Et par år senere ansætter han Richard Ellis som sin lærling. Ellis-familien fortsatte med at drive og udvide firmaet indtil 1938.

1906 – Colbert Coldwell grundlægger Tucker, Lynch & Coldwell i San Francisco.

1995 – Opkøb af Westmark Realty Advisors. Udvider investeringskompetencerne, der nu er kendt som CBRE Investors.

1996 – Opkøb af LJ Melody & Co. Bliver en stor ophavsmand og serviceyder inden for realkredit til erhverv i USA. Nu kendt som CBRE Melody.

1997 – Opkøb af Koll Real Estate Services. Bliver førende inden for ejendoms- og facilitetsstyring.

1998 – Opkøb af Richard Ellis aktiviteter uden for Storbritannien. Navneskift til CB Richard Ellis. Aktiviteter i 29 lande. Opkøb af Hillier Parker i Storbritannien.

1999 – CBRE er aktive i mere end 250 lokale markeder. CBRE etablerer partnerskab med Ikoma og dermed tilstedeværelse i Japan.

2001 – Et management buyout gør virksomheden privat.

2003 – Opkøb af Insignia. Bliver branchens største serviceudbyder med førende aktiviteter i New York og London. Genforener CB Richard Ellis globale brandnavn.

2004 – CBRE lancerer første offentlige tegning af aktier til New York Stock Exchange som “CBRE.” Omsætningen passerer $2.0 mia.

2005 – CBRE kommer ind på Fortune 1000 listen som nummer 676 og bliver tilføjet til Russell 1000 indekset.

2006 – CBRE fejrer sit 100 års jubilæum og kommer i Standard & Poor’s 500 indeks. Opkøb af Trammell Crow Company.

2007 – CBRE med blandt BusinessWeek’s 50 Best in Class Companies samt blandt Fortune’s 100 Fastest Growing Companies.

2008 – CBRE bliver den første serviceudbyder inden for erhvervsejendomme, der kommer ind i Fortune 500.

2011 – CBRE opkøber ING’s ejendomsinvesteringsaktiviteter i Europa og Asien samt dets handel med værdipapirer. CBRE bliver rangeret som ejendomsindustriens førende outsourcing-virksomhed af International Association of Outsourcing Professionals og skifter navn til CBRE Group, Inc.

2012 – Ifølge International Association of Outsourcing Professionals er CBRE den første ejendomsvirksomhed, der rangerer blandt de øverste fem outsourcingvirksomheder på tværs af alle industrier.

2013 – CBRE opkøber Norland Managed Services Ltd, den førende udbyder af tekniske bygningsløsninger i Storbritannien og Irland. Opkøbet booster outsourcing til lejere på det europæiske marked. For andet år i træk bliver CBRE valgt som Euromoney’s ”Global real estate advisor of the year”.

2015 – CBRE køber Global Workplace Solutions (GWS) fra Johnson Controls. GWS er en førende global leverandør af integrerede løsninger til facilitetsadministration. Den samlede omsætning oversteg  for første gang $ 10 mia.

2016 – Forbes udnævner CBRE til USA’s 15. bedste arbejdsgiver, og Fortune følger op ved for fjerde år i træk at kåre CBRE som en af de mest beundrede virksomheder inden for ejendomssektoren.

2017 – For 6. år i træk udnævner Euromoney CBRE til "Global Real Estate Advisor of the Year".

2017 – Forbes og Fortune udnævner CBRE som "Top Company for Diversity".

2018 -  For 17. år i træk bliver CBRE valgt som branchens topbrand af Lipsey Company.

2018 - CBRE udnævnes for femte år i træk til "World's Most Ethical Company".

2018 - Fortune udnævner CBRE som "Most Admired Company" for sjette år i træk.