På baggrund af grundige analyser identificerer CBRE’s team inden for porteføljestrategi og placeringsrådgivning de bedst egnede steder for virksomhedens aktiviteter, ansatte og kunder. 

Målet er altid at skabe fremdrift i virksomheden, og det sker gennem en kombination af førsteklasses analyseværktøjer og lokal ekspertise.  Her bestemmes de lejemål og ejendomme, som passer bedst til placeringsstrategien i forhold til udgifter, ønskede markeder, offentlige incitamenter og kompetencer. Derfor kan vores team levere en placeringsstrategi, der er udviklet specifikt til at skabe kommercielle fordele for virksomheden.

Vores team har hjulpet mere end 50 kunder placeret i over 140 lande, 18.000 ejendomme og med en samlet årlig husleje på $ 6,9 mia. Som betroet markedsleder inden for erhvervsejendomme har CBRE i alt sørget for årlige besparelser på $ 1,2 mia., heraf kan $ 300 mio. klassificeres som ”lavthængende frugter”. 

Porteføljestrategi, porteføljeanalyse og porteføljestyring 

Vores eksperter er fordelt over hele EMEA-regionen samt udenfor. Det betyder støtte og rådgivning både på lokalt og globalt niveau, hvis en portefølje skal restruktureres, tilpasses internationale begivenheder eller drage fordel af en langsigtet markedsudvikling. Den dybe lokale indsigt hjælper også med at reducere udgifterne til belægning og til at styrke virksomhedens eksisterende plads, så det passer bedre til de dynamiske ændringer, der sker på tværs af store virksomheder. 

Placeringsstrategi og vækststrategi

CBRE yder uafhængig rådgivning inden for alle former for placeringsstrategi, identificerer nye vækstområder og optimerer ressourcer på tværs af eksisterende lokaliteter. Et vigtigt element i en placeringsstrategi er vores eksperters forståelse af, at en kundes væsentligste forretningsmæssige sigte måske ikke er selve det at anskaffe ejendomme, men at få en placering der tjener forretningens hovedformål, eksempelvis at levere ydelser. 

Vores team kan gennem indgående branche- og markedskendskab fokusere på de faktorer, der gør en stor forretningsmæssig forskel. Det kan fx være det lokale udbud af arbejdskraft, omkostninger og udgiftsarbitrage, forretningsmiljøet, regulatoriske anliggender og risikofaktorer samt transportforhold og opbygning af en forsynings- og leverandørkæde. Når disse afgørende elementer er prioriteret og afgjort, kan eksperterne begynde at søge efter den ideelle placering. 

Ydelser inden for flytning og besparelser 

Når en virksomhed flytter inden for landets grænser, kan vores teams porteføljestrategi i gennemsnit skabe besparelser på 20-30 % alene på arbejdsudgiften. Er det en international flytning, ligger besparelsen typisk på 50-70 %. For at virksomheden kan skabe vækst, kræver det et bæredygtigt udbud af arbejdskraft. Desuden er det vigtigt at holde øje med adgangen til offentlige incitamenter, da disse kan udgøre 50 % af arbejds- og kapitalinvesteringsudgifter i Europa.