Artikel

Denmark Real Estate Market Outlook 2022

CBRE Danmarks årlige Market Outlook-rapport giver et omfattende indblik i det danske ejendomsmarked i 2022.

februar 21, 2022

Af Dragana Marina

Market-outlook-2022_1400x700-gradient-(1)

I CBREs årlige Real Estate Market Outlook-rapporten beskriver vi vores syn på mulige tendenser i sektorerne på erhvervsejendomsmarkedet i 2022 og de potentielle muligheder, vi forudser for vores kunder i det kommende år.

CBRE fastholder et positivt syn på dansk økonomi og erhvervsejendomme i 2022 på trods af usikkerhed omkring eventuelle påvirkninger af COVID omikron-varianten og andre risici. Mens den nye variant vil påvirke timingen af en storstilet tilbagevenden til kontoret, vil finans- og pengepolitikken i høj grad fortsat støtte økonomisk vækst. Sammen med et lavt renteniveau vil en stærk økonomisk vækst give særdeles gode betingelser for erhvervsejendomme. Vi forudser ikke, at renteniveauet stiger så højt, at ejendomsmarkedet bliver forstyrret, da 10-årige statsobligationer forventes at nå 0,29% (fra 0,03% i Q4 2021) ved slutningen af 2022.

Vi forudser endnu et rekordår for investering i erhvervsejendomme på grund af tilgængeligheden af billige lån og nye aktører, der er tiltrukket af de attraktive risikotilpassede afkast på ejendomsgæld. Erhvervsejendommes værdi vil stige – især på industrielle og flerfamilie aktiver, der er efterspurgte. Investorer vil have et skærpet fokus på nye muligheder i kontor- og retailsektoren på udkig efter bedre afkast. Balancen mellem efterspørgsel og udbud på kontormarkedet vil fortsat være meget gunstig for brugere, men hastigheden af fremgangen vil øges efter et trægt 2021. Med hybridarbejde som den nye normal vil kontorejendomme med faciliteter, der forbedrer samarbejde, netværk og trivsel stå stærkest.

Find overblikket over alle vores nordiske Market Outlook rapporter på

Lingende artikler