Pressemeddelelse

Førende erhvervsmæglere lancerer nyt samarbejde for branchedata

CBRE, Colliers, EDC Erhverv Poul Erik Bech, Engel & Völkers, Newsec, Nordicals og Savills er gået sammen i et nyt samarbejde om koordineret og ensrettet transaktionsdata for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.

januar 18, 2024

branchens-data_logo_final_2024

Associated Contact

Marie Koefoed Agerskov

Communications Specialist

Foto af marie-koefoed-agerskov

En række førende erhvervsmæglere kan i dag meddele, at det skal være slut med forskellige opgørelser og estimater for transaktionsvolumener på markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.

Bag samarbejdet står 7 ledende virksomheder, som har arbejdet på at indføre en koordineret tilgang til at opgøre transaktionsvolumen – blandt andet for at kunne give så retvisende og ensartet et billede som muligt på tværs af branchen.

Samarbejdet er opstået på baggrund af, at forskellige platforme og aktører på erhvervsejendomsmarkedet historisk har meldt transaktionsvolumener ud men oftest med en manglende koordinering af, hvad volumenen består af.

Ensrettet metode for data

Aktørerne er blandt andet blevet enige om, hvilke typer ejendomme der skal indgå i opgørelserne for at give det mest retvisende billede for aktiviteten på ejendomsinvesteringsmarkedet.

Det betyder blandt andet, at interne handler, aktiver fra landbrug samt spildevandsanlæg og vindmøller er frasorteret. Opgørelserne kendetegnes derfor ved at inkludere transaktioner direkte fra de involverede rådgivere, som samtidig har de bedste forudsætninger for at validere handlernes kvalitet og berettigelse i forhold til at indgå i opgørelserne.

Et af formålene med samarbejdet er derfor at kunne undgå usammenlignelige grundlag, der tidligere har medført en risiko for situationer, hvor det er de hurtigste udmeldinger eller højeste volumener, som prioriteres frem for dem med højest kvalitet.

Kvalitetsstempel indikerer branchedata

For tydeligt at indikere, hvornår analyser om transaktionsvolumen i Danmark baserer sig på branchens koordinerede data, vil udmeldinger fra aktørerne fremover være mærket med et kvalitetsstempel.

Samarbejdet begrænser sig til, at det er metoden for indmelding af dataene, som er standardiseret, og der er derfor ikke nogen grænser for, hvor mange professionelle erhvervsmæglere, der kan tilmelde sig. Derudover vil de månedlige, kvartalsmæssige og årlige transaktionsvolumener udsendes centralt og bredt som pressemeddelelser. Det står dog de indmeldende aktører frit for at analysere og kommunikere på baggrund af de koordinerede data.

Per Weinreich, Administrerende Direktør for CBRE Danmark, udtaler sig om samarbejdet:
Allerede da jeg startede med at beskæftige mig med erhvervsejendomme for 25 år siden var data, indsigt og transparens altafgørende for kvaliteten af vurderingsrapporter og for vores rådgivning. Denne udvikling er kun blevet forstærket med den øgede professionalisering af det danske erhvervsejendomsmarked igennem årene. Jeg er derfor glad og stolt af, at vi blandt erhvervsmæglerne har kunne samles og finde fælles fodslag omkring denne vigtige opgave.

About CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), a Fortune 500 and S&P 500 company headquartered in Dallas, is the world’s largest commercial real estate services and investment firm (based on 2023 revenue). The company has more than 130,000 employees (including Turner & Townsend employees) serving clients in more than 100 countries. CBRE serves a diverse range of clients with an integrated suite of services, including facilities, transaction and project management; property management; investment management; appraisal and valuation; property leasing; strategic consulting; property sales; mortgage services and development services. Please visit our website at www.cbre.com.