Case Study

Hortus Regalis

CBRE rådgav i forbindelse med salget af en meget differentieret portefølje af boligejendomme.

februar 1, 2021

BJ_Solvej_1-7_5_1

Information

 • Kunde

  Andrew Holding ApS
  og
  Kami Finans Aps

 • Størrelse & Beliggenhed

  17.546 m² bolig i Kolding.

 • Involverede afdelinger

BJ_Solvej_1-7_5_1
BJ_Drone-Video_1001
BJ_Bjaeldebaek_1-21_8

Udfordringen

En meget differentieret portefølje af boligejendomme, hvoraf hovedparten havde 2-3 lejemål og dermed var meget små. Porteføljen var spredt ud over Kolding, bortset fra en enkelt ejendom, der var beliggende i Haderslev.

114 af lejemålene blev lejereguleret efter reglerne om omkostningsbestemt husleje.

En stor del af ejendommene var berørt af byfornyelsesarbejder, og hele 92 af realkreditlånene var byfornyelseslån af forskellig type med dertil hørende lejerestriktioner, som skulle håndteres.

Der var ikke hidtil foretaget transaktioner af en boligportefølje i tilnærmelsesvis tilsvarende størrelse i området.

Med andre ord var det tale om en portefølje, som umiddelbart kunne være svær at gennemskue. Qua porteføljens størrelse skulle internationale og de største nationale investorer gøres interesserede i at erhverve porteføljen.

Løsning & resultat

CBRE skabte et systemisk overblik over porteføljen, de relaterede lejereguleringstyper, byfornyelseslånenes retsvirkninger m.m. Alt blev samlet i et udførligt Investment Memorandum og en tilhørende Excel pakke, der gjorde det let for investorerne af foretage sine egne videre beregninger.

CBRE kombinerede områdets royale historie med ejendommene og skabte en rød tråd, som omfattede en flot video og logoet, en kongekrone af ejendomme, som ses nedenfor. Se videoen og logoet længere nede på siden.

CBRE rådgav endvidere sælgerne om at foretage transaktionen off-market i form af en handel af de to selskaber der hver ejede 50 % af moderselskabet for ejendomsselskabet, hvilket gjorde overdragelsen af ejendommene betydelig smidigere.

Fem investorer, heraf både internationale investorer og større danske institutionelle investorer, viste hurtigt interesse for at købe. Én investor fik eksklusivitet og en handel blev indgået.

Kontakt os